One World Romania – 16th edition
31 March - 9 April 2023

Atelier de film documentar Point&Shoot Reșița

Asociația One World Romania organizează în 2022 gratuit atelierul de film documentar Point & Shoot, dedicat tinerilor din Bistrița, Reșița și Oradea, cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani.

Despre atelierul din Reșița

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 21-25 septembrie 2022, în Reșița, la Centrul de Tineret Nevo Parudimos, Piața Traian Vuia nr. 1-4 (Centrul Universitar UBB din Reșița), prin sprijinul partenerului local al proiectului: Centrul de Tineret Reșița.

Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști cu experiență în domeniul cinematografiei: Carmen Tofeni (regizor de film documentar, director de imagine) și Andrei Inizian (scenarist)

Atelierul de film oferă tinerilor o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Activitatea se concentrează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale.

Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Se vor realiza exerciții de filmare pe teren și de montaj care mai apoi sunt puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

Cum se aplică la atelier?

În vederea selecției, îi invităm pe cei interesați să completeze formularul Google: Înscrie-te gratuit

Elevii trebuie să aibă cont Google prin crearea unei adrese de e-mail.

Nu există taxă de înscriere sau de participare.

Termenul limită pentru înscriere este: 11.09.2022.

Organizator: Asociația One World Romania
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Centrul de Tineret Reșița, Nevo Parudimos, Muzeul Cineastului Amator, KineDok

Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară" și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Share on Facebook