One World Romania – Ediția a 14-a
21 - 30 mai 2021

Despre documentar cu Mila Turajlic

Mila Turajlic – câștigătoarea trofeului OWR11, oferit de Juriul Liceenilor documentarului „Cealaltă parte a tuturor lucrurilor” – revine la București. Duminică, 14 octombrie, de la ora 11:00 o veți putea întâlni pe Mila Turajlic în Sala Albastră a UNATC „Ion Luca Caragiale”, într-un dialog despre film documentar moderat de Alexandru Solomon și Andrei Rus. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Documentarele Milei Turajlic, „Cinema Komunisto” și „The Other Side of Everything” au fost prezentate și premiate la zeci de festivaluri de film din toată lumea. Ele explorează trecutul complicat al Iugoslaviei atât dintr-o perspectivă istorică, cât și una extrem de personală. Cu cel de-al doilea film a obținut în 2017 Trofeul IDFA, cel mai important festival dedicat documentarelor. Documentarul la care lucrează în prezent vorbește despre rolul jucat de Iugoslavia în mișcarea de independență din Algeria și alte țări africane în anii ’50-’60.

La întâlnirea cu publicul din 14 octombrie, Mila va vorbi despre procesul de realizare a unui film documentar, despre lucrul cu materialele de arhivă și despre cum pot schimba documentarele lumea în care trăim.

În pregătirea întâlnirii de duminică dimineață, sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Albastră din UNATC vom proiecta documentarul „Cealaltă parte a tuturor lucrurilor”, unul dintre cele trei filme finaliste în competiția pentru Premiul LUX 2018. Filmul este prezentat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în cadrul Zilelor Filmului LUX.

Mila Turajlic este prezentă la București cu ocazia celei de-a opta ediții a conferinței „The Power of Storytelling”, organizată de DoR pe 12 și 13 octombrie.

Evenimentul este organizat de One World Romania, în colaborare cu Decât o Revistă și cu sprijinul UNATC „Ion Luca Caragiale” din București.

Share on Facebook