One World Romania – Ediția a 14-a
21 - 30 mai 2021

KineDok prezintă „Pe apă” - proiecție online și discuție cu regizorul filmului

Începem primăvara cu o proiecție eveniment ce aduce în prim-plan legătura strânsă dintre noi și orașele pe care le locuim. Pe 1 martie, la ora 20:00, KineDok transmite, pe pagina de Facebook KineDok, documentarul „Pe apă”, proiecție live, urmată de o dezbatere cu regizorul filmului, Goran Dević, despre portretul orașului natal și protagoniștii din comunitate implicați în film.

Filmul „Pe apă” (Croația, Goran Dević, 2018) ilustrează portretul unui fost oraș industrial, prezentat din perspectiva râului care traversează centrul orașului. În zilele noastre, râul este un spațiu de relaxare și distracție. O privire mai atentă asupra oamenilor care își petrec timpul pe malul râului scoate la iveală conflictele sociale ale unei țări în tranziție. Râul dezvăluie rămășițele unui trecut care plutește pe apă.

Discuția cu regizorul Goran Dević se va desfășura în limba engleză și va fi moderată de Samuel Achberger din Slovacia: alumni al cursului „Nature, Society and Environmental Governance” la Universitatea Oxford și, în prezent, membru în departamentul de urbanism din cadrul Institutului Metropolitan din Bratislava. Aria sa de specializare și interes vizează noile direcții în dezvoltarea urbană care reflectă provocările secolului XXI.

Goran Dević a studiat dreptul, arheologia și filmul la Academia de Arte Dramatice, Universitatea din Zagreb. Filmografia sa include documentare și scurtmetraje. Goran trăiește în Zagreb unde predă film documentar la Academia de Arte Dramatice.

Proiecția filmului va fi transmisă simultan în țările partenere programului KineDok ( Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ungaria, Polonia, Bulgaria și România), iar subtitrarea filmului va fi în limba engleză.

Share on Facebook