ATELIERE
EN
Ateliere pentru liceeni - Point&Shoot Bistrița 2022
05.09.2022 - 09.09.2022
ATELIERE DE CINEMA PENTRU LICEENI
organizator local
Casa Culturii Bistrița
contact
atelier@oneworld.ro

Asociația One World Romania organizează în 2022 atelierul de film documentar Point & Shoot, dedicat tinerilor din Bistrița, Reșița și Oradea, cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani.

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 5-9 septembrie 2022, în Bistrița, la Casa cu Lei, Strada Nicolae Titulescu nr. 8, prin sprijinul partenerului local al proiectului: Casa Culturii Bistrița.

Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști cu experiență în domeniul cinematografiei:
Carmen Tofeni (regizor de film documentar, director de imagine) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine).

Atelierul de film oferă tinerilor o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Activitatea se concentrează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale.
Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Se vor realiza exerciții de filmare pe teren și de montaj care mai apoi sunt puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.
Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

Termenul limită pentru înscriere este: 26.08.2022.

Organizator: Asociația One World Romania
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Palatul Culturii Bistrița, KineDok

Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

_________________________________________________

Tinerii au ținut dezbateri și au analizat filme documentare proiectate în sălile Centrului de Artă Tradițională Casa cu Lei. Spațiul a fost oferit de către partenerul nostru Palatul Culturii Bistrița.
La finalul atelierului s-au realizat 4 filme scurte: „Is It Time”, „La Lola”, „Virginia Woolf” și „Un Curs”.