ATELIERE
EN
Point & Shoot Timișoara 2022
05.10.2022 - 09.10.2022
ATELIERE DE CINEMA PENTRU LICEENI
organizator local
Pelicula Culturală
contact
atelier@oneworld.ro

Asociația One World Romania invită tinerii cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani din Timișoara să se înscrie până în 25 septembrie 2022 la atelierul de film documentar Point & Shoot.
 
Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 5 – 9 octombrie 2022, în Timișoara, la Sala StudioArt, Str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8.
 
Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei: Cristina Haneș (regizoare și producătoare de film documentar) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine). 
 
Atelierul de film oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei doi tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale. 
 
Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Aceste exerciții practice de filmare și de montaj sunt mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic. 
 
Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

Organizator: Asociația One World Romania
Co-finanțat de: Centrul de Proiecte Timișoara
Parteneri: Centrul de Proiecte Timișoara, Pelicula Culturală, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, KINEDOK
 
Proiectul „Filmul documentar și drepturile omului: One World Romania la Timișoara" este co-finanțat de Centrul de Proiecte Timișoara.  
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Centrului de Proiecte Timișoara. Centrul de Proiecte Timișoara nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

_______________________________________________________

Atelierul „Point and Shoot” de la Timișoara, le-a oferit adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului audiovizual. Prin filmele de non-ficțiune pe care le-au vizionat în cadrul atelierului, tinerii au fost îndrumați să problematizeze reprezentarea realității prin aparatul de filmat.

Proiecte realizate: Prea mari pentru parc ; Urăsc Lipovei ; Sunny