Atelierul de film documentar pentru adolescenți Point & Shoot vine pentru prima dată la Călărași
Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania revin pentru al șaselea an consecutiv în formula Point & Shoot. Anul acesta, tinerii cu vârsta între 14 și 19 ani din Brașov, Timișoara și, în premieră, Călărași, sunt invitați să ia parte la cinci zile pline cu exerciții de filmare și activități care îi vor ajuta să comunice și să se cunoască, alături de profesioniști din industria filmului.
Pentru Călărași, înscrierile sunt deschise până pe 25 august, iar atelierul va avea loc în perioada 3 – 7 septembrie la Centrul Cultural Poșta Veche. Atelierul va fi coordonat de două cineaste cu experiență în domeniul filmului documentar: Andreea Lăcătuș, directoarea festivalului One World Romania și regizoarea filmului „Între marginile zilei”, selectat la Sarajevo Film Festival, TIFF și nominalizat la Premiile Gopo, și Simona Constantin, producătoare de film și evenimente culturale, dar și regizoare de film documentar și producții de televiziune.
Atelierul continuă tema festivalului One World Romania de anul acesta – Alege!, îndemnând adolescenții să aleagă cum privesc imaginile care îi înconjoară, într-un format non-competitiv, în cadrul căruia sunt încurajate lucrul în echipă, curiozitatea și autocunoașterea prin dialog.
Point & Shoot e pentru tine dacă vrei să înțelegi de ce unele imagini au impact asupra ta sau să creezi imagini care transmit un mesaj; dacă ai o pasiune pentru filme și vrei să descoperi alte perspective asupra lor; dacă ești o persoană care își pune mereu întrebări și vrei să-ți exersezi curajul de a vorbi în public; dacă simți că te atrag subiectele legate de drepturile omului sau filmul documentar și vrei să afli mai multe despre ele.
Programul conceput de traineri te îndeamnă să descoperi povești pe care le poți împărtăși cu ceilalți, prin intermediul filmului. Vei participa la exerciții de filmare pe teren și de montaj în cadrul cărora îți vei exersa totodată capacitatea de a asculta și de a vorbi cu empatie cu cei din jurul tău.
Cum se aplică la atelier?
În vederea selecției, îi invităm pe cei interesați să completeze un scurt formular.
Nu există taxă de înscriere sau de participare.
Vor fi selectați 8 participanți.
Pentru întrebări legate de aplicație, vă rugăm să ne scrieți pe adresa atelier@oneworld.ro.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.