ATELIERE
EN
Point & Shoot Oradea 2022
28.09.2022 - 02.10.2022
ATELIERE DE CINEMA PENTRU LICEENI
organizator local
Fundația Comunitară Oradea
contact
atelier@oneworld.ro

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, în Oradea, la Fundația Comunitară Oradea, Crișul Shopping Center, etaj 1, Comuniteca, prin sprijinul partenerilor locali ai proiectului Fundația Comunitară Oradea și Europe Direct Oradea. 
 
Atelierul va fi coordonat de trei tutori, cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei: Carmen Tofeni (regizoare de film documentar, directoare de imagine), Cristina Haneș (regizoare și producătoare de film documentar) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine). 
 
Atelierul de film oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei trei tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale. 
 
Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Aceste exerciții practice de filmare și de montaj sunt mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic. 
 
Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

Organizator: Asociația One World Romania
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Fundația Comunitară Oradea, Centrul Europe Direct Oradea, KINEDOK
 
Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară" și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.  
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

______________________________________________________________

Pe parcursul atelierului, adolescenții au realizat filmele:

  • Three encounters and a half
  • Pe la pod
  • Buni, tu fumai
  • Titlu