ATELIERE
EN
Point & Shoot Reșița 2022
21.09.2022 - 25.09.2022
ATELIERE DE CINEMA PENTRU LICEENI
organizator local
Centrul de Tineret Reșița
contact
atelier@oneworld.ro

Asociația One World Romania organizează în 2022 atelierul gratuit de film documentar Point & Shoot, dedicat tinerilor din Bistrița, Reșița și Oradea, cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani.

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 21-25 septembrie 2022, în Reșița, la Centrul de Tineret Nevo Parudimos, Piața Traian Vuia nr. 1-4 (Centrul Universitar UBB din Reșița), prin sprijinul partenerului local al proiectului: Centrul de Tineret Reșița.
Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști cu experiență în domeniul cinematografiei:
Alexandru Popescu (regizor) și Andrei Inizian (scenarist).

Atelierul de film oferă tinerilor o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Activitatea se concentrează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale.
Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Se vor realiza exerciții de filmare pe teren și de montaj care mai apoi sunt puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.
Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

Organizator: Asociația One World Romania
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Centrul de Tineret Reșița, Nevo Parudimos, Muzeul Cineastului Amator, KineDok 

Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară" și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

_________________________________________

Opt liceeni au învățat cum să spună o poveste folosind imagini, interviuri, mărturii, alături de Andrei Inizian și Alexandru Popescu. Sub îndrumarea celor doi regizori de film documentar tinerii participanți au creat propriile scurtmetraje
 
Povești, amintiri, povestiri
În acest documentar este vorba despre povestirea unor amintiri din copilărie. Oamenii ne povestesc cu bucurie și tristețe despre copilăria lor.
 
Cum a inceput
Este vorba despre o învățătoare care a dorit să ne răspundă la câteva întrebări, și să relateze cum a devenit învățătoare și cum își ocupă timpul
 
Muzeul jocurilor video
În filmul nostru se vorbește despre muzeul jocurilor video, de la un personaj anonim, care este și cel care a creat muzeul și care a colecționat toate piesele. 
 
Cu bicicleta în pădure
În documentarul nostru este vorba despre pasiunea de a te plimba cu bicicleta prin pădure și prin oraș. Un elev ne povestește despre acest hobby și despre posibilitățile e a merge pe bicicletă prin pădure și oraș.

Tot în cadrul celor 5 zile elevii au participat la proiecția filmelor Sahia Vintage. Proiecția a fost facilitată de Muzeul Cineastului Amator și KindeDok.