Două ateliere de film documentar își caută participanții! Aplicați acum!

Vă invităm să vă înscrieți la două ateliere recunoscute de film documentar, Docu Rough Cut Boutique și Dok Incubator, care au deadline-ul în curând. Ambele caută filme aflate în etapa de post-producție cărora să le dea șansa să ajungă la cea mai bună formă posibilă a lor și să găsească strategia optimă de promovare și de distibuție. Din edițiile anilor trecuți ale acestor ateliere au ieșit numeroase filme internaționale și românești care au avut un parcurs fetivalier foarte bun, fiind programate inclusiv la One World Romania. Un exemplu recent este filmul Acasă, al lui Radu Ciorniciuc, aflat în competiția oficială a Festivalului de la Sundance.

Docu Rough Cut Boutique este organizat în trei module de lucru, care se vor desfășur în trei capitale europene: Budapesta (Martie/Aprilie 2020), Sofia (Iunie 2020) și Saraievo (August 2020). Programul atelierului conține cursuri de montaj, sesiuni de grup și întâlniri individuale cu profesioniști recunoscuți din domeniu. Programul va culmina la Festivalul de Film de la Saraievo, unde cinci proiecte vor fi prezentate participanților de la CineLink Industry Days (sponsori, agenți de vânzări, distribuitori, programatori de festivaluri, etc) cu scopul de a asigura finalizarea filmelor și distribuția lor în cele mai bune condiții.
Deadline-ul pentru a aplica este 5 februarie 2020.

http://bdcwebsite.com/docu-rcb-2020-call-applications/?fbclid=IwAR3cBi0sr7cChnjIehL8BRPC3p09zHNxZNrAQPNL3RC9LIxxn41CETJxwbM

Dok Incubator este un atelier intensiv de șase luni, centrat pe montaj și dezvoltare de proiecte și care îți propune să ajute echipele să ajungă la o variantă finală a proiectului până în toamna 2020. 25 de tutori - cineaști activi pe plan internațional - îi vor ghida pe participanți de-a lungul etapei de post-producție. Aceștia vor primi de asemenea părerile avizate ale unor personalități cu putere decizională în domeniu, precum reprezentanți ai unor festivaluri și agenți de vânzări, și vor fi ajutați să-și construiască o strategie personalizată de promovare și distribuție. Toată echipa filmelor selecționate va avea posibilitatea să participe la trei ateliere intensive de câte o săptămână fiecare. La final, filmele vor fi prezentate la Nordisk Panorama.
Deadline-ul pentru a aplica este 29 ianuarie 2020.

https://dokincubator.net/

Share on Facebook