One World Romania – OWR 16
31 martie - 9 aprilie 2023 București

BALBOA VINE LA KINEDOK

Vă invităm la o nouă premieră online și o discuție cu producătorul de film documentar László Józsa!

Dacă aveții dubii cu privire la legătura dintre KineDok și Balboa, aflați atunci că aceasta chiar există. Nu ne referim la acel Rocky Balboa de la care am învățat scheme de box pe care le aplicam apoi prin spatele blocului cu ceilalți copii, ci la un Balboa în carne și oase care se antrenează chiar acum într-una dintre țările vecine. Provenind dintr-o familie săracă din ghetourile infame ale Budapestei, Zoli Szabó este o tânără speranță a box-ului autohton. Antrenorul lui este Misi Sipos, un fost membru al mafiei de cartier care după ce a fost rănit aproape mortal într-un conflict sângeros cu un clan rival, a decis să-și schimbe viața și să ajute tinerii din familii defavorizate să stea departe de infracțiuni prin înființarea unui club de box în comunitate. Acum Misi face tot ce îi stă în putere pentru a-l feri pe Zoli de greșelile făcute de el în trecut. Aceste doua personaje fascinante și relația tată-fiu ce se înfiripă între ele fac subiectul documentarului Ghetto Balboa (regia: Arpad Bogdan) - unul dintre cele mai dinamice și mai “raw” documentare pe care vi le prezentăm anul acesta la KineDok.

Ghetto Balboa poate fi vizionat gratuit începând de astăzi, 18 iunie, pe website-ul nostru Kinedok Romania, folosind voucherul KineDok_2020, urmând ca joi, 25 iunie la ora 20:30 să aibă loc discuția cu producătorul filmului, László Józsa. Acesta deține compania de producție Speak Easy Project, iar primul său documentar de lungmetraj ULTRA a fost unul dintre cele mai populare filme din catalogul Kinedok 2018.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Ghetto Balboa sau despre culisele producției de film documentar în general, vă invităm să ne trimiteți întrebările voastre pe adresa de email kinedok@oneworld.ro sau pe pagina de Facebook KineDok Romania, unde va fi transmis live Q&A-ul.

Vă așteptăm cu drag și până atunci vă dorim vizionare plăcută!

Organizator Național: Asociația One World Romania

Online: oneworld.ro | kinedok.net

Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia)

Cu sprijinul: Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union, Administrația Fondului Cultural Național

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Share on Facebook