One World Romania – OWR 16
31 martie - 9 aprilie 2023 București

KineDok prezintă „Lecții simple” - proiecție online și discuție

Proiecțiile-eveniment KineDok continuă și în aprilie cu filme documentare incitante din Europa Centrală și de Est. Pe 11 aprilie, la ora 20:00, KineDok transmite, pe pagina de facebook KineDok Romania, documentarul „Lecții simple”, proiecție live urmată, pe 12 aprilie la ora 20:00, de o discuție cu invitați internaționali speciali.

„Lecții simple” spune povestea emoționantă a unei tinere refugiate care trăiește în Ungaria, după ce a fost nevoită să fugă din Somalia pentru a scăpa de o căsătorie aranjată. Filmul subliniază semnificația călătoriei singuratice a Kafyiei, după ce trebuie sa ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit. În ciuda narațiunii personale despre identitate, acceptare și găsirea unui nou acasă, întrezărim întrebări universale și lecții despre găsirea locului în lume, atunci când nu te poți întoarce acolo unde numești acasă. În ciuda gravității situației și a alegerilor dificile, puterea și spiritul optimist fac, din aceste obstacole, lecții simple. Kafyia impresionează prin perseverența ei de a găsi umanitatea într-o lume în care a pierdut totul.

Proiecția filmului va fi transmisă simultan în țările partenere programului KineDok ( Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ungaria, Polonia, Bulgaria și România), iar subtitrarea filmului va fi în limba engleză.

Pe 12 aprilie de la ora 20:00, vă invităm la o discuție despre situația refugiaților din Europa în perioada pandemiei COVID-19 și măsuri de integrare pentru persoanele cu acest statut. Discuția va aduce împreună reprezentanți din țarile partenere programului KineDok: Dorottya Zurbo, regizoarea filmului” Lecții simple”, Ungaria; Kafiya Mahdi Said protagonista filmului, Ungaria; Gabriela Leu UNHCR - Agenția ONU pentru Refugiați, România; Anamaria Macanović fondatoarea Are You Syrious, inițiativă civilă croată ce oferă sprijin refugiaților, Croația; și Erno Simon - UNHCR, Slovacia. Dezbaterea va fi moderată de András Kováts de la Asociația pentru imigranți Menedék din Ungaria.

Share on Facebook