ATELIERE
EN
CIVIL SOCIETY PITCH
Un program intensiv de dezvoltare creat pentru ONG-uri și cineaști
Mergi la ediția curentă

Civil Society Pitch este un program intensiv de dezvoltare creat pentru ONG-uri și cineaști din Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova și România. Programul nostru urmărește să faciliteze dialogul între activiști și cineaști, artiști sau antropologi vizuali, și să stimuleze crearea unor noi proiecte de film documentar care abordează teme sociale și drepturile omului. 

Pe parcursul unui an, participanții vor beneficia de ateliere, seminarii și sesiuni de mentorat cu profesioniști și specialiști internaționali. Civil Society Pitch se va încheia cu o sesiune publică de pitching în care participanții își vor prezenta proiectele și trailere documentarelor în desfășurare. Cel mai bun proiect va primi un premiu în valoare de 4000 de euro.

Pentru prima dată, această ediție a Civil Society Pitch va lansa un Forum dedicat tuturor absolvenților programului. Platforma va ajuta la consolidarea relațiilor dintre ONG-uri și cineaștii din toate cele patru țări participante și va servi drept un hub în care membrii vor putea interacționa și se vor putea sprijini reciproc în proiecte viitoare. Forumul va găzdui, de asemenea, întâlniri și seminarii menite să sprijine colaborările între activiști și cineaști, artiști sau antropologi vizuali, asigurându-se că impactul programului Civil Society Pitch se extinde mult dincolo de finalizarea acestuia.

Civil Society Pitch este un program inițiat și coordonat de Asociația One World România în parteneriat cu: Balkan Documentary Center din Bulgaria | Festivalul Internațional de Documentar de drepturile omului VERZIO din Ungaria | MOLDOX Lab din Republica Moldova | UNArte | UNATC I.L. Caragiale | Masterul de Antropologie SNSPA | Masterul de Studii Vizuale și Societate SNSPA din România. 

Coordonator Program: Raluca R. Gorgos | atelier@oneworld.ro |   

 

Programul Forum Civil Society Pitch* este un proiect cultural multianual co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Edițiile anterioare
2020
CIVIL SOCIETY PITCH 4
Cea de-a 4 ediție a programului internațional cuprinde cinci etape și se va derula în perioada martie 2020 – martie 2021 după următorul program: 1. ...
2018
CIVIL SOCIETY PITCH 3
CIVIL SOCIETY PITCH 2018 înseamnă 3 zile cu un program intens la Festivalul OWR 11, 6 luni de dezvoltare, mentorat și colaborare, apoi un premiu de 4.000 ...
2017
CIVIL SOCIETY PITCH 2
La One World Romania 10 continuăm programul de pețitorie Civil Society Pitch, o inițiativă inovatoare ce își propune să cupleze cineaști din domeniul film ...
2016
CIVIL SOCIETY PITCH 1
La cea de-a 9-a ediție One World Romania lansăm un concept nou de Pitching & Speed Dating și pentru două zile punem cineaști față în față cu organizaț ...