OWR NON STOP
EN
OWR LA BRAȘOV 2023
13.10.2023 - 15.10.2023
OWR ON TOUR
Braşov, locații
Cinema Astra
organizator local
Asociația One World Romania și Asociația Culturală Artburg
contact
comunicare@oneworld.ro

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania revine și anul acesta în Brașov cu filme din selecția ediției a 16-a, sub tema O VIAȚĂ BUNĂ!

Tema ediției din acest an este reflectată într-un program de proiecții și dezbateri care contextualizează și chestionează cum conceptul filosofic de bine își găsește multiple portrete în cultura și societatea actuală, oscilând între satisfacția individuală imediată și bunăstarea colectivă sustenabilă. Nu vor fi ignorate nici alte teme consacrate ale festivalului, cum ar fi migrația și situația refugiaților sau comunitățile vulnerabile, atât la nivel global, cât și în contextul războiului din Ucraina.

Printre întrebările pe care ni le punem cu ajutorul filmelor de anul acesta se numără: Cum poate o societate să își îndeplinească datoria față de toate straturile sociale și să le ofere mijloacele necesare pentru a-și atinge adevăratul potențial? Care sunt dilemele morale și etice și/sau compromisurile cu care ne confruntăm și, prin extensie, consecințele distructive ale acestor decizii asupra altor națiuni?

Accesul la proiecții este gratuit. Toate proiecțiile sunt subtitrate în română și engleză.

 

 

PROIECT CULTURAL CO-FINANȚAT DE
Administrația Fondului Cultural Național

PARTENERI
Comisia Europeană, UNHCR - Agenția ONU pentru Refugiați, Primăria Municipiului Brașov, Cinema Astra, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Centrul Comunitar „Brașov pentru Ucraina” CATTIA, [H] Brașov, TransCore, ProPark - Fundația pentru Arii Protejate, Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov, Institutul Italian de Cultură

PARTENERI MEDIA NAȚIONALI
Radio România Cultural, Libertatea, Agerpres, Zile și Nopți, Scena9, LiterNet, All about Romanian Cinema

PARTENER MEDIA LOCAL
Radio România Brașov FM

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

program
Proiecțiile filmelor însemnate cu “ ” se vor desfășura în prezența unor membri ai echipei sau a unor invitați speciali. Click on the each asterix to see the coresponding list.
13
octombrie 2023,
vineri
Cinema Astra
20:30
68’
Între revoluții
Vlad Petri
proiecție în avanpremieră, urmată de o discuție cu regizorul; moderator: Laura Căpățână (Asociația Artburg)
14
octombrie 2023,
sâmbătă
Cinema Astra
17:00
102'
Această ploaie nu se va opri niciodată
Alina Gorlova
proiecție urmată de o dezbatere despre migrație și situația refugiaților, cu Andreea Vrînceanu (manager proiect KATYA - Hub de servicii pentru refugiații din Ucraina) și Anastasiya Tarapynia (community manager KATYA Hub)
Cinema Astra
20:00
75’
Fabuloasele
Roberta Torre
proiecție urmată de o discuție cu Georgi Țucan (coordonator și fondator [H] Brașov), Fen Fotache (vicepreședinte TransCore), Ramona Grigoriță (coordonator grup de suport și parte din echipa [H] Brașov); moderator: Laura Căpățână (regizoare)
15
octombrie 2023,
duminică
Cinema Astra
17:00
98'
Frontul de est
Vitaly Mansky, Yevhen Titarenko
Cinema Astra
17:00
13'
When I Grow Up
Claire Billet, Olivier Jobard
realizat în cadrul campaniei #EducationNoMatterWhat derulată de Comisia Europeană
Cinema Astra
19:30
94'
Tot ce respiră
Shaunak Sen
proiecție introdusă de Alina Nicoară (director adjunct Agenția Metropolitană Brașov și manager Food Wave) și urmată de o discuție cu Tiberiu Chiricheș (director executiv ProPark - Fundația pentru Arii Protejate); moderator: Alina Floroi (coordonatoare operațiuni și cultură la WeWilder)