Civil Society Pitch este un program unic de dezvoltare dedicat industriei de film documentar din România și din țările vecine: Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova.

Trăim în aceeași regiune, ne confruntăm cu aceleași dileme, scriem și vorbim despre aceleași provocări, dar uneori uităm să comunicăm direct. Civil Society Pitch așază față în față cineaști (regizori sau producători de film documentar) și activiști / organizații care luptă pentru apărarea drepturilor omului. Unii o numesc facilitare, alții îi spun pețit. Indiferent de numele dat, ne interesează un singur lucru: încurajăm apariția de noi filme documentare de calitate în regiune. Civil Society Pitch oferă cadrul perfect pentru lucru: tutori străini cu vastă experiență în domeniu, un program dens pe parcursul a trei zile, mentorat pentru dezvoltarea ideilor de film preț de șase luni și un premiu de 4.000 de euro celui mai bun proiect documentar.


Află mai multe detalii despre participanții Civil Society Pitch 2018


Contact: Tudorița Șoldănescu / atelier@oneworld.ro / +40 733 738 202

Partenerii programului Civil Society Pitch 2018 sunt Balkan Documentary Center, VERZIO International Human Rights Documentary Film Festival din Budapesta, și MOLDOX Association din Republica Moldova.
Civil Society Pitch se desfășoară cu sprijinul Băncii Transilvania.