Ajuns deja la cea de a 4-a ediţie, KineDok este programul nostru de distribuție alternativă de film documentar.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte: proiecțiile se desfășoară sub forma de cineclub în spații neconvenționale și cât mai accesibile publicului de pretutindeni pe tot parcursul anului. Pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în diferite orașe și de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor, și altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea unui film devine o experiență comunitară. Publicul are ocazia sa se implice activ în discuții cu regizori, protagonisti si alti invitati locali, și să rămână astfel conectat atât la actualitatea românească cât și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

Între 2015 și 2017 am reușit să organizăm 695 de proiecții KineDok în 50 de spații alternative din peste 30 de orașe din România, dezvoltând astfel comunități de cinefili amatori de film documentar în intreaga țară. KineDok a devenit o platformă solidă de distribuție alternativă de film documentar, care completeză distribuția clasică și aduce filmul documentar mai aproape de public.

În 2018, cel de-al 4-lea sezon KineDok aduce 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est ce vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din România. Sezonul a fost lansat în timpul festivalului nostru cu proiectia filmului cehesc "Nimic nu va mai fi ca înainte", în prezența regizorilor Lukáš Kokeš și Klára Tasovská.

Persoană de contact: Andreea Bratosin /andreea.burdujanu@oneworld.ro / 0737 630 499Stiri despre Kinedok