EN
TAG
OWR15
Ediția a 15- a Festivalului internațional de film documentar și drepturile omului s-a încheiat. Haideți să aruncăm o privire la ce am făcut împreună!
3 iunie 2022

Aproape 3000 de persoane au participat la proiecțiile celor 73 filme din cele 15 secțiuni ale OWR15, Warm-up #1 „Imaculat”, Warm-up#2 „I’m so sorry’’, dar și la cele 26 evenimente conexe, precum concertul One World Music show case în Club Expirat alături de Mădălina Pavăl Cvintet, Sazende și Pixar Stelar, cele două dezbateri Kinedok sau dezbaterile derulate pe tema principală a ediției. În colaborare cu DocuDays UA, am adus în prim plan discuții despre responsabilitatea cinemaului în fața invaziei ruse. Filmele disponibile online au fost vizionate de aproape 700 de persoane, iar în perioada 13-31 mai, OWR a avut peste 57.000 de vizualizări pe Facebook și peste 18.000 pe Instagram.

 

Echipa OWR#15 mulțumește publicului de aproape 4000 persoane care a fost alături de noi la cea de-a 15-a ediție a Festivalului internațional de film documentar și drepturile omului. Să ne revedem mai numeroși anul viitor 

În 2022, am adus la festival o serie de invitați de marcă din lumea cinematografiei naționale și internaționale, iar cei 75 invitați au participat la peste 50 de filme și evenimente OWR#15.

La proiecția filmului A.I. at War'' din cadrul Galei de Deschidere, l-am avut alături de noi pe regizorul francez Florent Marcie
Documentarul care a câștigat premiul Juriului Liceenilor, Krai'', secțiunea Originea speciilor - cum povestim istoria'' i-a avut la Q&A invitați pe Aleksey Lapin, Claudia Joldes și Adrian Câmpean. Alături de acesta, din secțiunea Acasă în sălbăticie'', premiul Juriului Internațional a fost acordat documentarului Soy libre /Sunt liber'', r. Laure Portier, (2021), oferit cu sprijinul Institutului Cultural Român.
Elisabeth Perceval și Nicolas Klotz și documentarul experimental au participat cu două filme din secțiunea Filme 1+1: „Frontiera sălbatică” și „Să spunem „revoluție”, unde cei doi regizori au răspuns întrebărilor publicului nostru.
Invitați speciali au fost și Abdallah Al Khatib, regizorul documentarului „Mica Palestină: jurnalul unui asediu''
și Gerald Weber, CEO adjunct și membru permanent al Sixpackfilm, Austria.
Ediția din acest an a adus aproape și societatea civilă: peste 20 de ONG-uri au Adoptat filme și au susținut Q&A. La evenimentele conexe dedicate special acestora au participat peste 30 de ONG-uri, iar alături de Fundația Konrad Adenauer - Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est am organizat o întâlnire dedicată dezvoltării de legături mai puternice în societatea civilă. Acest lucru ne încurajează ca anul viitor să continuăm acest tip de colaborare, să ținem aproape mediul asociativ și să construim împreună în spiritul drepturilor omului ! 
Climate Connect
De asemenea am susținut două campanii internaționale Climate Connect, DG ECHO (Direcția Generală pentru Protecția Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar) și Conscious Planet, a fundației ISHA.
Conscious Planet

Am avut peste 60 susținători și parteneri culturali, peste 25 parteneri media, peste 50 de voluntari și o echipă entuziastă care a lucrat în fiecare zi de festival din hubul OWR 15 stabilit anul acesta la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București. 

Mulțumim tuturor, de la public, invitați, societatea civilă și voluntari, până la parteneri, susținători și mass-media, fără de care OWR#15 nu ar fi putut avea loc!

OWR making off


Ne revedem în curând, până atunci să auzim numai de bine!

Echipa OWR#15