WORKSHOPS
RO
CIVIL SOCIETY PITCH 5 Deadline extins până pe 9 februarie
3 February 2023

Înscrierile pentru Civil Society Pitch se prelungesc până pe 9 februarie! Așteptăm în continuare înscrierile ONG-urilor și a cineaștilor pentru cea de-a 5 ediție a programului unic de dezvoltare de documentar cu focus pe teme sociale și drepturile omului.

Civil Society Pitch unește organizații și activiști sociali cu regizori, jurnaliști sau cercetători vizuali din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și România. Unicitatea programului constă în faptul că ONG-urile și activiștii sociali dau startul programului, ei sunt cei care propun teme sau cazuri de care se ocupă în misiunea lor, iar cineaștii se coagulează ulterior în jurul ONG-urilor alegându-și câte un subiect pe care vor să îl dezvolte și reprezinte vizual.

Civil Society Pitch 5 va avea prima sesiune de ateliere și seminarii în perioada 31 martie - 2 aprilie la București, în cadrul Festivalului de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania #16. Participanții vor avea masa și cazarea asigurată pe întreaga perioadă de ateliere și vor beneficia de acces gratuit la toate evenimentele și proiecțiile Festivalului.

Timp de trei zile participanții se vor cunoaște între ei și își vor afla domeniile de activitate, astfel încât să găsească puncte și interese comune care îi vor ajuta în crearea echipelor. În urma atelierelor și seminarilor mentorii programului vor sprijini echipele formate să definească proiectele de film documentar pe care mai apoi acestea să continue să le dezvolte în teren. Următoarele șase luni echipele vor avea timp pentru cercetarea și dezvoltarea proiectelor. Ulterior după o sesiune de follow-up cu ateliere menite să sprijine procesul participanților și alte câteva luni de lucru intens și mentorat, echipele își vor expune rezultatele muncii în cadrul unui pitch public – sub forma unei prezentări de proiect însoțit și de un trailer, în care cel mai bun proiect va fi premiat cu 4000 euro.

Dacă te regăsești în cele descrise mai sus completează formularul de participare până pe 9 februarieaici, iar noi vom reveni cu un răspuns la început de martie. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta pe atelier@oneworld.ro
Civil Society Pitch este un program inițiat și coordonat de Asociația One World Romania în parteneriat cu Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta (Ungaria), Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (România), Masterul de Antropologie SNSPA și Masterul de Studii Vizuale și Societate SNSPA (România).
Programul CIVIL SOCIETY PITCH este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Share on Facebook