ATELIERE
EN
Start
End
26-27 martie
Atelier matching
Atelier matching
Martie - octombrie
Dezvoltare proiecte
Dezvoltare proiecte
14 - 16 octombrie
Follow Up, Premiu
Follow Up, Premiu

La cea de-a 9-a ediție One World Romania lansăm un concept nou de Pitching & Speed Dating și pentru două zile punem cineaști față în față cu organizații și persoane care luptă pentru apărarea drepturile omului în România. La atelierul de pețitorie CIVIL SOCIETY PITCH vom cupla profesioniști din ambele domenii cu scopul de a încuraja apariția de noi flme documentare românești de calitate.
Între 26 și 27 martie inversăm rolurile și oferim activiștilor pentru drepturile omului ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Prezentările vor f urmate de discuții unu-la-unu între cineaști și activiști concepute sub formă de Speed Dating, în urma cărora se vor forma echipe mixte de lucru.
Cele mai bune proiecte vor intra în competiția de flme documentare Future Docs din Polonia, din iunie 2016, și au șansa de a câștiga premiul cel mare de 7000 de euro pentru pre-producție.

Invitat special: Maciej Nowicki, director al Festivalului Internațional de Film Watch Docs, Polonia.
Participanţii la atelier au fost selectaţi în urma unui CALL public lansat în perioada 8-25 februarie 2016.
Acest atelier este realizat în colaborare cu Festivalul International de Film Watch Docs din Polonia și cu sprijinul programului Advocate Europe.

Persoană de contact: Laura Orlescu | coordonator Civil Society Pitch