OWR NON STOP
EN
Cum s-a văzut One World Romania la Timișoara
27 octombrie 2022

Festivalul din Timișoara s-a încheiat și ne este cum nu se poate de dor.

Ne-am văzut, în cele 4 zile de festival cu peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Am deschis festivalul cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, cu care am avut și primul Q&A al festivalului, și l-am încheiat la Faber, cu proiecția filmului Alb pe Alb, în regia lui Viera Čákanyová.

Opt filme au fost proiectate pe ecranele de cinema din Timișoara: Pentru mine tu ești Ceaușescu, Pădurea domestică, Mănâncă tot din farfurie!, I.A. la război, Evadare, Sunt liber, Această ploaie nu se va opri niciodată și Alb pe Alb.

În completarea lor, am avut două evenimente conexe, realizate cu sprijinul UNHCR:

Expoziție fotografie – Refugiați doctori în România – urmată de o conversație cu Horia Manolache, Ebrahim Musawa, Abdulraoof Al-Khateeb, Larisa Sandu (project manager LOGS), Mujib Basim (mediator intercultural) și Gabriela Leu UNHCR
Fă un film cu un refugiat – o proiecție a filmelor realizate în programul cu același nume, organizat de One World Romania în perioada 2019-2021, cu sprijin financiar din partea UNHCR și în parteneriat cu UNATC. După proiecția de la Facultatea de Arte și design, a urmat o sesiune de Q&A cu regizorul și directorul de imagine Paul Chirilă și Zoran Stevanovic.

One World Romania a avut 9 ambasadori locali, din care menționăm pe Zoltán Szővérdfi-Szép și Elisabeta Moldovan din partea Asociației Ceva De Spus, Andre Rădulescu de la Identity Education, profesorul Gelu Șfaițer, formatorul Radu Ticiu, echipa LOGS, biologul Coco Galescu și echipa Asociației Pelicula Culturală.

Am organizat și atelierele de film documentar pentru adolescenți Point & Shoot. Unde s-au înscris 12 tineri, și doar 8 au fost selectați. Îi așteptăm, însă, pe toți, cu documentarele înscrise la edițiile viitoare ale festivalului!

Cam așa s-au văzut, pe scurt, lucrurile la noi. Mulțumim partenerilor, publicului, voluntarilor și tuturor celor care au făcut posibilă experiența de la Timișoara.

Ați fost calzi. Am fost primiți bine. Am mai fi stat.
Timișoara, abia așteptăm să ne revedem!

Finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Organizator: Asociația One World Romania
Cu sprijinul: Centrul de proiecte, Pelicula Culturală, UNHCR, Kinedok
Parteneri: Faber, Ambasada, Direcția Județeană Pentru Cultură Timiș, Cinema Victoria
Alături de: Kaufland
Parteneri culturali: Ambasada Suediei, Centrul Ceh, Institutul Francez Timișoara, Super
Parteneri locali: Identity Education, LOGS, Universitatea de Arte Timișoara, Lunca Urbană Bega (tbc)
Bilete prin: Eventbook
Partener Digital: Canopy
Parteneri media: West City Radio
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Share on Facebook