Adi Dohotaru este un regizor debutant din Cluj, România. Este un practicant al metodologiei Acțiunii Participative iar în proiectele sale recurge la tehnica Antropologiei Performative pentru a-și pune în valoare colaboratorii. Compune legi și poezii, face cercetare civică și de mediu. Mai mult decât un regizor, Dohotaru este un personaj dintr-un proiect utopic, unde diviziunea muncii dispare și viața se contopește cu arta... vechile tentative eșuate ale avangardelor.
Adina Brădeanu
Agniia Galdanova
Agniia Galdanova s-a născut în Saint Petersburg în 1987. A studiat Jurnalismul și Regia de Film. Pasiunea sa pentru non-ficțiune a fost stârnită în 2016 în urma întâlnirii cu viitorul său mentor, cineasta Marina Razbezhkina, în cadrul DokLeipzig Festival.
Agnès Perrais
Agnès Perrais este o artistă și cercetătoare născută în Paris. În lucrările sale Perrais utilizează o varietate de forme stilistice (colaje, rayografie etc.) și explorează conexiunile dintre politică și imaginație, atât prin documentare („Ciompi”), cât și prin scurtmetraje poetice („Marin miroir”, „Navire” - co-regizat cu Lysa Heurtier Manzanares.) Este membră a unor colective artistice precum L'Etna, La Poudrière și Le Navire Argo și co-fondatoare a asociației „La Surface de dernière diffusion”.
Alexandra Diaconu
Alexandra Diaconu (n. 1996) a studiat Montaj la aceeași universitate. Scurtmetrajul său, „Toate neamurile”, a fost selectat în cadrul Ji.hlava IDFF în 2023. Activează ca trainer pentru ateliere de film pentru adolescenți și ca asistent universitar (UNATC).
Boubacar Sangaré
Boubacar Sangaré este un cineast și un autor din Burkina Faso. A regizat patru scurtmetraje și a coregizat un documentar de lung metraj pentru TV. „Aurul vieții” este primul său documentar de lung metraj pentru cinema. În prezent lucrează la mai multe proiecte: un documentar road-movie, „Djéliya, Memory of Manding” (selectat în cadrul La Fabrique des Cinémas du Monde, Cannes Film Festival 2022) și două lungmetraje de ficțiune: „Le nom qu’on te donne” și „Les dieux délinquants”.
Bronte Stahl
Bronte Stahl (1993) este un regizor din Westerly, RI, SUA. A absolvit programul european de masterat itinerant DocNomads și este absolvent al Flaherty Seminar Fellowship, IDFA Project Space, Eurodoc și Points North Fellowship. Filmele pe care le regizează, printre care Puiet (2022), Terril (2019) și Lungs (2017), au avut premiera la festivaluri precum Săptămâna criticii de la Veneția (Cel mai bun scurtmetraj), Rotterdam și, respectiv, DocLisboa. În calitate de producător, este obligat să ridice vocile internaționale emergente din cinematografia de non-ficțiune. Această activitate a fost sprijinită de Sundance Documentary Fund, DocSociety US, British Film Institute și LEF Foundation, printre altele. Primul său lungmetraj în calitate de producător, Rejeito (2023) de Pedro de Filippis, a avut premiera la Cinéma du Réel și a fost proiectat la HotDocs, Camden, IDFA și multe altele. În prezent, deține o bursă Fulbright în România în domeniul cinematografiei.
Daniel Kötter
Daniel Kötter este un regizor de film și teatru internațional. Proiectele sale oscilează între diverse tipuri de media și contexte instituționale și combină tehnici de cinema experimental cu elemente din artele performative și din filmul documentar. Lucrările sale au fost prezentate în cadrul a numeroase festivaluri de film și de creație video, în galerii de artă, teatre și săli de concerte din întreaga lume. Cercetările sale vizuale îl readuc constant pe continentul african și în Orientul Mijlociu.
Elios Levy
Elios Levy este un actor și autor transgender, care a studiat la școala de teatru Claude Mathieu. Face parte din mai multe colective de teatru și a creat împreună cu Louise Buleon Kayser spectacolul ,,Il faut bien Manger", care pune în discuție relația cu normele și monstruozitățile. Recent a lucrat cu regizorul Alexander Zeldin în spectacolul de teatru ,,Une mort dans la famille".
Problemele queer și feministe se află în centrul reflecțiilor sale artistice, atât în cercetările sale, cât și în scrisul său și în rolurile pe care le alege.
Eyal Sivan
Gergő Somogyvári
Gergő Somogyvári este un regizor de film și director de fotografie din Budapesta. După ce a studiat fotografia și jurnalismul, a absolvit cursurile de Imagine de Film ale Universității de Film și Teatru (SZFE) în 2008. Documentarul său experimental, „Carta Azulejo – Tile Mail”, a fost distins cu cel mai prestigios premiu național: Marele Premiu al Săptămânii Maghiare de Film. „Grădina zânelor” este primul său documentar de lung metraj.
Goran Dević
Goran Dević (n. în Sisak, 1971) a studiat Arheologia și Dreptul. În 2008 a absolvit cursurile de Regie de Film și TV ale Academiei de Artă Dramatică Zagreb. Filmele sale au câștigat premii în cadrul a numeroase festivaluri (Pula, Prizren, Praga, Sarajevo, Oberhausen, Leipzig, Zagreb). Retrospective ale documentarelor sale au fost organizate de către Arsenal Berlin, MAXXI, Crossing Europe Filmfestival Linz, Beldocs, Zagreb Film Festival. Dević a fondat casa de producție Petnaesta umjetnost.
Hrvoje Osvadić
În 2000, Hrvoje a început să lucreze în industria cinematografică în calitate de producător executiv. În 2007, a devenit coproprietar și director al 15th Art Production. Din 2011 până în 2016 a fost președintele Asociației Producătorilor Croați (HRUP), a fost reales președinte pentru un al treilea mandat în acest an 2024. Este producător EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs). De asemenea, are experiență în coproducții internaționale de film. Membru al EFA. He has produced over twenty films, including: “Seventh Heaven” – feature (2023) (also co-writer), “Baby Tooth” – short (2017), “Sunday” – short (2016), and documentary films: “What”s to be Done?” - feature documentary (2023) by Goran Dević, “The Building” - feature documentary (2022) by Goran Dević, “On the Water” - feature documentary (2018) by Goran Dević, “Steel Mill Café” - feature documentary (2017) by Goran Dević.
Kumjana Novakova
Născută în Iugoslavia, Kumjana Novakova este cineastă, curator de film și conferențiar, cu un background în Științe Sociale. Este cofondatoarea, directoarea și curatorul-șef al festivalului de film Pravo Ljudski din Sarajevo. În perioada 2018-2021 a condus Departamentul de Film al Muzeului de Artă Contemporană din Skopje. „Disturbed Earth”, filmul pe care l-a regizat împreună cu G.C. Candi, a fost selectat pe lista scurtă a Premiilor Oscar și nominalizat la categoria Cel Mai Bun Documentar de Lung Metraj de către Doc Alliance.
Lucia Chicoș
Lucia Chicoș (n. 1998) este o tânără regizoare din România. Scurtmetrajul său, „Contraindicații”, a obținut locul 3 în competiția Cinéfondation (Cannes Film Festival, 2020). A absolvit cursurile de Regie de Film ale UNATC, unde lucrează ca asistent universitar.
Maciek Hamela
Maciek Hamela este producător și regizor de film și de radio. Născut în Varșovia, Polonia, și-a dat masteratul în Literatură Franceză la Sorbona (Paris IV) și a studiat, de asemenea, Regie de Film la École Internationale de Création Audiovisuelle et de Réalisation (EICAR). Hamela este unul dintre colaboratorii constanți ai BBC Channel. În calitate de regizor și producător de radio, i-a fost acordată Medalia de Argint pentru Premiera Anului 2018 în cadrul Competiției Naționale a Reporterilor de Radio din Polonia.
Maryam Tafakory
Mihai Burcea
Istoric
Natan Castay
Natan Castay este un tânăr regizor născut în Bruxelles. A urmat studiile de Film ale IAD și este pasionat atât de domeniul documentarului, cât și de cel al ficțiunii.
Rebecca Hirneise
Rebecca Hirneise s-a născut și a crescut în Mühlacker, un orășel din sudul Germaniei, dar a trăit și a lucrat mulți ani în Viena. A absolvit studiile de Media ale Universității de Artă și Design din Karlsruhe și pe cele de Regie și Scenaristică ale Academiei de Film din Viena. Din background-ul ei fac parte, de asemenea, fotografia și cinemaul experimental.
Viera Čákanyová
Viera Čákanyová (n. 1980) a studiat Scenaristica (Academia de Arte Performative din Bratislava) și Film Documentar (FAMU, Praga). Primul său lungmetraj, „FREM”, a fost desemnat Cel Mai Bun Debut de către festivalul Elbe Dock. Următorul său film, ”White on White”, a câștigat Marele Premiu al Ji.hlava IDFF în 2020, premiul GreenDox (Dokufest, Kosovo) și premiul Competiției Cehe (One World, Praga). A fost selectat, de asemenea, în competițiilor principale din cadrul Sheffield DocFest și ZagrebDox.
invitați evenimente speciale
Alex Lungu
Alexandra Florescu
Alexandra Florescu a lucrat aproape zece ani în marketing și PR în industria de carte, căutând soluții, canale și contexte noi pentru campanii de promovare a plăcerii lecturii. De doi ani, scrie despre filme și seriale pentru Scena9 și Films in Frame.
Ana Mocanu
Anca Munteanu
Dragoș Adrian Neagu
Dragoș Adrian Neagu este membru ANBPR din anul 1995 și este în acest moment la al doilea mandat de președinte al acestei organizații. Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, asociație de utilitate publică, are ca scop susținerea intereselor profesionale ale bibliotecarilor din bibliotecile publice, având o activitate neîntreruptă de 34 de ani. În acest moment, numără peste 3300 de membri și are 37 de filiale la nivel naţional.
În cadrul ANBPR a fost membru în comisia de Automatizare, iar din 2007 coordonează această comisie, care pe lângă activitatea de automatizare coordonează şi activitatea de digitizare a colecțiilor. Comisia a realizat și menține o evidență națională asupra dotării cu echipament de calcul a bibliotecilor din sistemul bibliotecilor publice. Din anul 1998, Dragoș Adrian Neagu a ocupat funcția de director adjunct al Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila, din anul 2007 fiind directorul acestei instituții. Este licenţiat al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați și doctor în management al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Egor Kraft
Elena Calistru
Elena Rabkina
Eyal Sivan
Ioana Crihană
Ioana Crihană a lucrat, în ultimii 20 de ani, în diferite poziții de conducere în entități de afaceri extrem de competitive: o instituție guvernamentală, un ziar național, o cunoscută Agenție de Branding & Publicitate, o corporație multinațională TIC și în cea mai reprezentativă asociație națională de biblioteci din România - ANBPR. Implicându-se în mai multe proiecte de dezvoltare, Ioana Crihană are expertiză în crearea, restructurarea și revitalizarea diferitelor produse, servicii și structuri organizaționale, precum și în implementarea unor planuri de afaceri și strategii de sustenabilitate, atât în mediul privat, cât și în cel public.
În calitatea sa de Director Executiv al ANBPR, cea mai reprezentativă asociație profesională a bibliotecilor publice din România, cu o rețea de 41 de filiale județene, reunind peste 3300 de membri individuali și instituționali, recunoscută de Guvernul României ca asociație de utilitate publică, Ioana Crihană a contribuit substanțial la creșterea performanței Departamentului Operațional ca principală structură de management și la consolidarea capacității organizaționale a ANBPR în domeniul proiectelor.
Irina Paraschivoiu
Mădălina Voinea
Robert Coravu
Robert Coravu este prodecan al Facultății de Litere a Universității din București și lector în cadrul Departamentului Științe ale Comunicării, catedra de Științe ale Informării și Documentării. Doctor în Filologie (2012), cu o teză dedicată bibliotecilor universitare contemporane. A fost director general adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (2003-2011) și secretar general al Asociației Bibliotecarilor din România (2003-2009). În calitate de consilier al ministrului culturii și cultelor (2001-2003), a contribuit la elaborarea Legii nr. 334/2002 - Legea bibliotecilor.
Sorin Ioniță
Thomas Layer Wagner
tutori work-in-progress
Dana Bunescu
Monteuză, sound designer și, mai recent, co-regizoare de filme documentare, Dana Bunescu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cineaste din România. A semnat montajul și designul de sunet pentru unele dintre cele mai reprezentative filme ale Noului Val Românesc (printre care „Moartea Domnului Lăzărescu” de Cristi Puiu și „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” de Cristian Mungiu), precum și pentru mai multe documentare Românești importante (de exemplu „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” de Andrei Ujică). În 2017 a primit Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică Excepțională în domeniul montajului de film.
Tue Steen Müller
Consultant și critic de documentare, Tue Steen Müller a lucrat cu filme documentare timp de peste 20 de ani la Danish Film Board, ca ofițer de presă, reprezentant de festival și consultant/comisar de film. Cofondator al Festivalului de film și televiziune Balticum, Filmkontakt Nord, Documentary of the EU și EDN (European Documentary Network). Din 1996 până în 2005 a fost primul director al EDN (European Documentary Network). Din 2006 este consultant independent și profesor în cadrul unor ateliere precum Ex Oriente, DocsBarcelona, Archidoc, Documentary Campus, Storydoc, Baltic Sea Forum, Black Sea DocStories, Caucadoc, CinéDOC Tbilisi, Docudays Kiev, Dealing With the Past Sarajevo FF, precum și consultant de programe pentru festivalurile Magnificent7 din Belgrad, DOCSBarcelona, Message2Man din Sankt Petersburg și DOKLeipzig. Predă la Zelig Documentary School din Bolzano, Italia. Scrie, de asemenea, recenzii la www.filmkommentaren.dk
tutori civil society pitch
Mona Nicoară
Crescută în Ardeal și în București, MONA NICOARĂ și-a început cariera ca scriitor și activist de drepturile omului. În 1995 s-a mutat la New York să urmeze cursurile Universității Columbia, iar în 1997 a început să lucreze ca producător asociat al documentarului Children Underground, care în 2001 a primit un premiu special la festivalul Sundance și apoi a fost nominalizat la Oscar. Mona Nicoară a regizat Școala noastră, care a avut premiera în 2011 la festivalul Tribeca din New York, a mers apoi la peste 70 de festivaluri din întreaga lume, și Distanța dintre mine și mine, care a primit premiul publicului la Films de Cannes à Bucarest în 2018 și un Gopo pentru cel mai bun documentar în 2020.
Oliver Sertić
Oliver Sertić este un producător de film și selecționer din Croația. Până acum a produs aproximativ 30 de lungmetraje și scurtmetraje documentare proiectate la peste 300 de festivaluri din întreaga lume. A cooperat cu numeroase festivaluri de film în calitate de PR, selecționer, producător și consilier. În calitate de jurnalist, a publicat și editat pentru presă, web, radio și TV în Croația, Serbia, Muntenegru și Slovenia. Oliver este fondatorul RESTART unde a stabilit programe de educație, distribuție, Dokukino și Laboratorul Restart. Din 2007 curatoriază filme la Festivalul de Film Liburnia unde din 2012 până în 2020 a fost și directorul festivalului. Este stabilit la București și în prezent lucrează ca producător, editor al departamentului de distribuție și unul dintre tutorii de la Școala de Film Documentar.
Radu Ciorniciuc
RADU CIORNICIUC a co-fondat în 2012 prima organizație de media independentă din România - Casa Jurnalistului casajurnalistului.ro; o comunitate de reporteri multimedia specializați în documentări de profunzime. De atunci, a lucrat ca scriitor de reportaje long-form, reporter de investigație și regizor de film documentar. Documentările sale s-au concentrat pe teme legate de drepturile omului, bunăstarea animalelor și mediu. Articolele și filmele la care a lucrat au apărut în unele din cele mai mari publicații de pe glob. Filmul “ACASĂ”, produs de Manifest Film, reprezintă debutul său în calitate de regizor de film documentar de lung metraj. De la premiera mondială din cadrul festivalului Sundance (2020), filmul ACASĂ a fost prezentat și difuzat în mai mult de 100 de festivaluri și televiziuni internaționale. Filmul a câștigat premiul pentru imagine la Sundance (2020) și a fost nominalizat pentru premiile Academiei de Film Europene (2020).
Juriu Civil Society Pitch
Elena Martin
Elena Martin a studiat comunicarea audiovizuală și producția de film în cadrul UNATC, București. Din 2019 face parte din echipa de producție a Manifest Film. Este absolventă a CineLink Producers Lab din Sarajevo, East-West Talent Lab 2022, East Doc Series și Ex Oriente Film 2022. A făcut parte din echipa de producție a proiectelor: Acasă (r. Radu Ciorniciuc), care a avut premiera la Sundance Film Festival; Timebox (r. Nora Agapi) și Între Revoluții (r. Vlad Petri), câștigător al premiului FIPRESCI, Berlinale 2023. Dezvoltă și produce lungmetraje, seriale și scurtmetraje, documentare precum și ficțiune, de regizori consacrați și debutanți. Alte proiecte: Kaimos (2020), Laila (2020).
Martichka Bozhilova
Producătoare, AGITPROP, Bulgaria. Filmele sale de autor au fost selectate și premiate la Cannes, Berlin, IDFA, Toronto, Sundance, Tribeca, Busan și multe altele, fiind proiectate în întreaga lume. Printre filmele sale se numără: Touch Me Not (câștigător al Ursului de Aur, Berlinale); Palace for the People – film (Dok Leipzig, Dok Buster Award) și docu-serie pentru ARTE, difuzată la BBC, ARTE, MDR, NHK, SVT; Exemplary Behaviour (Dok Leipzig, Golden Dove); Georgi and the Butterflies (Silver Wolf, IDFA); The Mosquito Problem and Other Stories (Cannes); Corridor #8 (Berlinale); Omellette (Sundance); The Boy Who Was a King (Toronto); Dad Made Dirty Movies (vândut în peste 30 de teritorii). Producător al unor seriale TV factuale de succes pentru National Geographic și HBO. Producător al serialului dramatic Father’s Day pentru Televiziunea Națională Bulgară. Producător al filmului The Cars We Drove into Capitalism (Dok Leipzig 2021, CPH:Dox 2022). Membru al juriului la numeroase festivaluri prestigioase de film și lector la o serie de ateliere internaționale de documentar. Mentor în cadrul European Women's Audiovisual (EWA) Network. Membră în comisiile de achiziții audio-vizuale la Re-Act Co-Development și fondul Malik Bendjelloul Memorial Foundation. Director al Balkan Documentary Center, instituția din spatele a două inițiative de formare apreciate – BDC Discoveries și Docu Rough Cut Boutique, organizate în colaborare cu Festivalul de Film de la Sarajevo. Director al Festivalului de Film Sofia DocuMental. Membru al European Producer’s Club.
Viera Čákanyová
Viera Čákanyová (n. 1980) a studiat Scenaristica (Academia de Arte Performative din Bratislava) și Film Documentar (FAMU, Praga). Primul său lungmetraj, „FREM”, a fost desemnat Cel Mai Bun Debut de către festivalul Elbe Dock. Următorul său film, ”White on White”, a câștigat Marele Premiu al Ji.hlava IDFF în 2020, premiul GreenDox (Dokufest, Kosovo) și premiul Competiției Cehe (One World, Praga). A fost selectat, de asemenea, în competițiilor principale din cadrul Sheffield DocFest și ZagrebDox.
Adoptă un documentar
Alina Dumitriu
Sens Pozitiv
Alina Dumitriu - este activistă socială cu accent pe sănătate • Se implică în activități de advocacy și lobby la nivel național și European pentru grupurile vulnerabile cu care lucrează.
A fondat Asociația Sens Pozitiv în urmă cu 18 ani și de atunci oferă servicii psiho-sociale și navighează prin sistemul psiho-medico-social persoanele care trăiesc cu boli cronice precum HIV, virusurile hepatice B sau C, Sifilis, Tuberculoză și pe cele cu risc crescut de infectare: persoane care consumă droguri injectabile, persoane care practică munca sexuală, persoane fără adapost, comunitatea LGBTQIA+ și cea roma, persoane care trăiesc în situații de sărăcie extremă.
Odată cu începerea războiului din Ucraina, a început să ofere serviciile menționate mai sus și refugiaților.
Este lucrătoare socială cu o formare în Psihoterapia Analiză Tranzacțională.
De 14 ani aduce în țară medicamente care tratează HIV dar și alte patologii și le distribuie gratuit, sub formă de donații, celor cărora autoritățile le încalcă dreptul la sănătate și la viață și le oprește furnizarea tratamentului de care depinde sănătatea și viața lor.
În 2019 a fondat evenimentul cultural Lil’ Paris is Burning Ball Kiki Ball împreună cu Eugen Rădescu și Paula Dunka.
Anca Matei
Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR)
Anca este consilier juridic în cadrul Consiliul Național Român pentru Refugiați, organizație non-guvernamentală a cărei misiune este de a promova și apăra drepturile omului în general si drepturile migrantilor, refugiatilor si ale solicitantilor de azil în particular. In activitatea sa, Anca a asistat și consiliat refugiații care și-au părăsit țara de origine din cauza persecuțiilor și a războaielor prin facilitarea accesului la justiție și a accesării drepturilor în procesul de integrare în România și a evenimentelor organizate cu comunitatea locală.
David Schwartz
Platforma de Teatru Politic
Ioan Alexandru Mirea
Dr. Ioan Mirea este medic rezident în Psihiatrie la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din București, urmând un doctorat în Filosofie Analitică în cadrul Școlii Doctorale de Filosofie, Universitatea din București. Ioan face parte din grupul Medical Humanities (Integrări Umaniste în Medicină) din România și a implementat o serie de ateliere și evenimente dedicate studenților în medicină, principalele sale preocupări fiind filosofia medicinei și a psihiatriei, cât și utilizarea teatrului și artelor dramatice în educația medicală. Totodată, a participat în numeroase proiecte interdisciplinare cu profil cultural-artistic, la intersecția dintre medicină, artele spectacolului și filosofie. Ioan este totodată și Lector al Fundației Calea Victoriei din București unde susține cursuri de informare despre sănătatea mintală pentru publicul larg, punând accent pe elementele culturale, sociale și filosofice ale acesteia. De asemenea, de-a lungul timpului a colaborat cu spațiul media (radio, tv, social media) în variate proiecte de informare și alfabetizare în domeniul sănătății mintale.
Ioana Florea
Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL)
Ioana Florea - este cercetătoare în științe sociale și membră a Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire. A obţinut titlul de Doctor în Sociologie din partea Universităţii din Bucureşti, în anul 2012. Din anul 2017, este cercetătoare asociată a Universității din Gothenburg, Departamentul de Sociologie și Știința Muncii. Colaborează cu Universitățile Babeș-Bolyai și Södertörn. Este co-autoarea volumului Contemporary Housing Struggles. A Structural Field of Contention Approach (Editura Palgrave, 2022) și co-editoarea volumului Uneven Real Estate Development in Romania at the Intersection of Deindustrialization and Financialization (Editura Routledge, 2024). Este implicată de mulți ani în grupuri activiste pentru drepturi sociale și economice.
Mihai Ghiduc
Mindcraft Stories
Mihai Ghiduc - este redactor-șef al publicației online Mindcraft Stories. Are peste 20 de ani de experiență în presă, unde a lucrat pentru publicații precum Opinia Studențească, Maxim, Marie Claire, Men’s Health, Vice, Glamour etc. Scrie despre tehnologie, inteligență artificială, dar este interesat și de subiecte legate se sport și sănătate.
Mihai Voinea
Recorder
Mihai Voinea - Lucrează în presă din 2006. A fost reporter sportiv și reporter special la „Evenimentul zilei“ și „Adevărul“.
Miruna Vlada
Miruna Vlada este scriitoare și cercetătoare în studii europene și balcanice. A studiat științe politice la București, Graz, Berlin și Ljubljana. A publicat patru volume de poezii: Poemextrauterine (editura Paralela 45, 2004), Pauza dintre vene (editura Cartea Românească, 2007), Bosnia. Partaj (editura Cartea Românească, 2014) pentru care a primit Premiul cartea de poezie a anului la Gala Premiilor Radio România Cultural și cel mai recent Prematur (editura Cartier, 2021). Selecții din poemele ei au fost incluse în mai multe antologii și traduse în 14 limbi străine. Este membră în comitetul director al organizației PEN Club România. Din 2013 are un doctorat în relații internaționale la SNSPA, unde acum predă și coordonează Centrul de Studii Europene. Lucrează la primul ei roman.
Olga Popescu
Declic
Olga Popescu a terminat științe politice, iar după ce s-a perindat prin Europa prin câteva proiecte a realizat că numai din România poți schimba parcursul țării. Așa că a început să se intereseze de diverse subiecte fierbinți ca educația, transparența și buna guvernare, iar la Declic se ocupă de comunitățile de oameni interesați de societatea lor. Când nu discută cu oameni, Olga e pe afară: cu câinele la plimbare sau bătătorind pârtiile de ski.
Patrick Brăila
Asociaţia ACCEPT
Patrick Brăila e activist trans, regizor de film și performer. De 10 ani luptă pentru comunități trans reziliente, autoreprezentare trans în artă și auto-determinare în sistemul medical și juridic. Crede că identitățile trans sunt cruciale în lupta feministă și queer, iar arta e o forma benefică, deși privilegiată, de a avansa spre societăți mai respectuoase cu persoanele a căror identitate de gen nu corespunde cu cea atribuită la naștere.