Este posibil să te întorci la viața normală după ce ai fost înfrânt de război? Daunele nevăzute ale războiului asupra relațiilor personale îl împing pe veteranul Serhiy să se îndepărteze de familia sa. Bântuit de pierdere și front, se luptă să se reconecteze cu soția sa, Nadiia, și cu cei trei fii, Sasha (11), Artem (8) și Nikita (3).
Imagine Lesia Diak
Montaj Andrei Gorgan
Scenariul Lesia Diak
Producători Lesia Diak, Monica Lăzurean-Gorgan, Elena Martin
Designer sunet Sebastian Zsemlye
Compozitor credite finale Margaryta Kulichova
Co-Producător Hrvoje Osvadić
Designul afișului Dasha Podoltseva
AUDIO: Ucraineană
SUBTITRARE: Română, Engleză
05
aprilie,
sâmbătă
Cinema Union
15:30
78'
07
aprilie,
luni
Cinema Elvire Popesco - Institutul Francez
18:00
78'
Urmat de Q&A cu regizoarea filmului
Lesia Diak
Lesia Diak
Lesia Diak este o regizoare și producătoare de film ucraineană. Scurtmetrajele sale premiate explorează teme legate de conexiune umană autentică, conflict interior, traumă și vindecare. A fondat DramaFree, o companie de producție de film dedicată filmelor de autor.
Filmografie: Wounds (2024) / Under the Wing of A Night (2023) / Joszef In Autumn (2022)
premii și festivaluri
Sarajevo Film Festival, Documentary Competition, 18 August 2024
Doclisboa International Film Festival, where the director received a Special Mention for Best First Feature Film – the NEW TALENT TVCINE CHANNELS AWARD, 2024
Dharamshala International Film Festival, 2024
Fipadoc International documentary film festival, International competition, 2025
Doc Fortnight, the Museum of Modern Art’s (MoMA) annual international festival of nonfiction films in New York, 2025
Artdocfest in Riga, International competition, 2025
Millenium Documentary Film Festival, International competition, 2025
O femeie gay din România luptă pentru recunoașterea legală a căsătoriilor între persoane de același sex, alăturându-se altor 21 de cupluri într-un caz istoric la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Procesul pune cuplul la mare încercare, documentând drumul emoțional în lupta cu statul și consecințele acesteia, într-un portret cinematografic personal.
Distribuție Anelise Sălan, Ivona Sălan, Iustina Ionescu, Teodora Rotaru, Gheorghe Sălan, Victor Ciobotaru, Florin Buhuceanu
AUDIO: Română
SUBTITRARE: Engleză
07
aprilie,
luni
Cinema Elvire Popesco - Institutul Francez
20:30
99'
Urmat de Q&A cu regizoarea filmului
Anelise Sălan
Anelise Sălan
Anelise Sălan este o regizoare din România. În prezent, este doctorandă în Ștințele Comunicării la Universitatea București. După o experiență de 12 ani în televiziune la PRO TV, virează spre industria video și documentar. Este, de asemenea, antreprenoare culturală, organizând workshop-uri pentru tineri și copii din comunități vulnerabile.
Blocada este o perspectivă unică din interior asupra celui mai mare, de lungă durată și semnificativ politic protest studențesc din țară din 1971 încoace, care a început în aprilie 2009 la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale din Zagreb. Revolta s-a întins în peste 20 de facultăți din țară, iar studenții au devenit un subiect politic activ și relevant.
Imagine Đuro Gavran, Eva Kraljević, Igor Bezinović, Haris Berbić