Secțiunea Work-in-Progress dedicată industriei revine anul acesta într-un nou format, „doc-workshop”. Deschisă atât proiectelor scurte, cât și celor de lungmetraj, regizorilor experimentați, cât și celor debutanți, secțiunea este concepută ca un program de sesiuni individuale dedicate documentarele românești aflate în faza de producție sau post-producție.
Pe parcursul a patru zile, proiectele selectate vor beneficia de îndrumarea valoroasă a tutorilor internaționali de renume Dana Bunescu și Tue Steen Müller. Workshop-ul durează patru zile consecutive, cu două întâlniri comune cu toți participanții, în prima și ultima zi, și întâlniri individuale cu cei doi tutori.
Participarea la workshop este gratuită. Festivalul nu acoperă costurile de transport și cazare.
Aplicațiile trebuie să conțină următoarele materiale în limba engleză:
Sinopsis (o pagină)
Scrisoare de motivație pentru participare
Fragment de 20 de minute (subtitrat în engleză)
Termenul limită pentru depunere este 1 martie 2024.
Formularul de înscriere
NOTĂ: proiectele selectate vor trebui să furnizeze materiale suplimentare în pregătirea pentru workshop, subtitrate în engleză (1-1,5 ore de asamblare/montaj brut)
Dana Bunescu este monteuză și sound designer. A studiat Fizica la Universitatea din București și Montaj, Sunet și Animație la Departamentul Multimedia a Universității Naționale de Teatru și Film, București. Ca monteuză și/sau sound-designer a colaborat cu numeroși regizori relevanți pentru Noul Val românesc cum ar fi Cristi Puiu (Moartea domnului Lăzărescu), Cristian Mungiu (4 luni, 3 săptămâni, 2 zile, Amintiri din Epoca de Aur), Călin Peter Netzer (Poziția copilului, Ana, mon amour), Andrei Ujică (Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu), Radu Jude (Toată lumea din familia noastră, Aferim!, Inimi cicatrizate, Îmi este indiferent dacă intrăm în istorie ca barbari, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc). Este co-autoare a două filme documentare: Distanța dintre mine și mine, împreună cu Mona Nicoară și Pocalul. Despre fii și fiice, împreună cu Cătălina Tesăr. A primit Ursul de Argint pentru contribuție artistică remarcabilă la Berlinale 2017.
Consultant și critic de documentare, Tue Steen Müller a lucrat cu filme documentare timp de peste 20 de ani la Danish Film Board, ca ofițer de presă, reprezentant de festival și consultant/comisar de film. Cofondator al Festivalului de film și televiziune Balticum, Filmkontakt Nord, Documentary of the EU și EDN (European Documentary Network). Din 1996 până în 2005 a fost primul director al EDN (European Documentary Network). Din 2006 este consultant independent și profesor în cadrul unor ateliere precum Ex Oriente, DocsBarcelona, Archidoc, Documentary Campus, Storydoc, Baltic Sea Forum, Black Sea DocStories, Caucadoc, CinéDOC Tbilisi, Docudays Kiev, Dealing With the Past Sarajevo FF, precum și consultant de programe pentru festivalurile Magnificent7 din Belgrad, DOCSBarcelona, Message2Man din Sankt Petersburg și DOKLeipzig. Predă la Zelig Documentary School din Bolzano, Italia. Scrie, de asemenea, recenzii la www.filmkommentaren.dk